Aktuellt

[Februari 2008]

Elmsta växer fram

Arbetet med att bygga upp samhället i Elmsta går sakta framåt. Några fina exempel på modellbyggeri har kommit på plats, bland annat bron över Väddö Kanal.
Läs mer här!


[November 2006]

Banarbete 2006

På grund av ett par inträffade incidenter samt föreläggande från Modelljärnvägsinspektionen (MJI), så är trafiken för närvarande inställd mellan Stabby och Stocksund (tågmagasinet). Omfattande förbättringar av spår- och säkerhets-anläggningar pågår på Stocksunds station.
Läs mer här!


[Januari 2006]

Trefotens julkörning 2005

Inom Trefoten har vi sedan ett par år tillbaka traditionen att samlas i mellandagarna och äta lite julmat. Denna gång kombinerade vi detta med att bjuda in några gäster att besöka oss på eftermiddagen den 28:e december. Förutom ett trafikdygn på NVJ så bjöd eftermiddagen på trevligt umgänge och lite förfriskningar.
Läs mer här!


[December 2004]

NVJ "Månadens modelljärnväg" i Allt om Hobby nr 8/2004!

Julnumret av Allt om Hobby (8/2004) innehåller en artikel om Norrtälje-Väddö Järnväg under rubriken "Månadens modelljärnväg".  Texten är som vanligt skiven av AoH´s Ulf Beskow, men för fotografierna svarar Trefotens mästerfotograf Jörgen Bergfors. Förutom sju fotografier i artikeln så har Trefoten också fått äran att pryda julnumrets omslag med en bild på NVJ 5 på väg in mot Stabby station.
Läs mer här!
  

[Maj 2004]

Trefoten firade 20 års-jubileum 24-25 april!

Trefoten fyller 20 år som förening i år, och det firades med 20 års-jubileum helgen den 24 - 25 april. På lördagen firades festligheten i klubblokalen tillsammans med inbjudna smalspårsvänner och på söndagen visade vi klubbanläggningen för våra närmsta MJ-grannar  - Stockholms Modelljärnvägsklubb. På söndagförmiddagen åkte vi dessutom i historiskt Roslagsbanetåg Stockholm Östra - Lindholmen tur och retur.  Jubileumet avslutades med visning av anläggningen för grannarna i fastigheten.
Läs mer här!

 

[Oktober 2003]

Trefoten digitaliserar!

I takt med att dekodrarna har blivit mindre och mindre, har flera av oss provat på digitaldrift hemma. Detta har gjort att frågan om att digitalisera även Trefotens klubbanläggning har kommit upp. Efter en provkörning med ett av våra privata Lenz system på anläggningen, beslutade vi att konvertera till digital drift.  Läs mer här!
 

[Oktober 2003]

Trefoten i Smalspårsfrämjandets Jubileumsbok

I Smalspårsfrämjandets jubileumsbok finns en artikel “Lägesrapport från MJK Trefoten”, där vi berättar om arbetet med Norrtälje - Väddö Järnväg. Artikel innehåller lite av en historik för MJK Trefoten, men fokuserar också – bland annat med hjälp av flera färgbilder – på Elmsta station, och det faktum att NVJ har kommit fram till ändpunkten vid Väddö kanal.  Läs mer här!